Kainuu

Neljä vuodenaikaa - neljät kasvot

Pohjoisen ainutlaatuinen Kainuu, jossa voit nauttia puhtaasta ilmasta, kalaisista järvistä ja joista sekä jylhistä, koskemattomien vaarojen ja erämaiden maisemista.

Kainuu on luontoihmisten elämyksellinen paratiisi, aktiiviulkoilijoiden runsas retkikohde ja lumivarma lapsiperheiden talviurheilun suosikkikeskus. Sen vieraanvaraisuus lämmittää sinua jokaiseen vuodenaikaan.

Vain Kainuussa voit kokea Pohjolan villin luonnon revontulineen, laadukkaat palvelut ja silti lumoutua luonnon hiljaisuuteen ja rauhaan.

blue berries kainuu finland nordic tastes

Suomen suurin kanjonijärvi @ Hossa

Tutustu

kainuu travel summer hossa national park finland

Yli 100 vuotias metsä ilta valossa @ Wild Taiga

Tutustu

finland kainuu old forest nordic travel wild taiga
bear wolf photography watching kainuu finland

Kesä

Puhdas luonto, jylhän arvokkaat maisemat ja kirkkaat vedet. Kainuu on retkeilijöiden ja luonnossa viihtyvien ainutlaatuinen kesäparatiisi, jonka rauhallisuudessa voit keskittyä löytämään uusia elämyksiä. Kainuussa villi luonto on lähellä korkeatasoisia palveluita.

Kuhmon kamarimusiikki

Tutustu

culture kainuu finland travel kuhmo chamber music festival
silent people art field suomussalmi kainuu finland

Kulttuuri

Pohjolan kulttuuri on aidosti läsnä Kainuussa. Se ammentaa suurella sydämellä runsautensa perinteistä, puhtaasta luonnosta ja rakkaudesta omaan, uniikkiin pohjoiseen kotiseutuun. Tule, koe ja ihastu.

Wakeboardingia vetoköyden avulla @ Ukkohalla

Tutustu

wakeboard track ukkohalla kainuu finland northest

Suopotkupallon MM-Kisat @ Hyrynsalmi

Tutustu

swamp soccer world championship
Vuokatti watersports center

Urheilu

Oivalliset puitteet aktiiviseen lomailuun. Kainuusta löydät monipuoliset harrastus- ja urheilumahdollisuudet; muunmuassa hiihtämään ja lumilautailemaan pääset vuoden ympäri. Hyvinhoidetut sisäareenat sekä vaihteleva vaaramaasto tuovat oman lisänsä aktiiviseen liikkumiseen. Kainuussa viihtyvät monen lajin harrastajat sekä kilpa-urheilijat.

Luminen metsä @ Vuokatti

Tutustu

Arctic Lakeland winter
Northern lights in Kainuu
christmas santa claus kainuu finland

Talvi

Hohtavan valkoinen hanki pohjoisen upeassa kevätauringossa. Täydellinen hiljaisuus ja luistava latu. Omaa rauhaa, raikasta ilmaa ja tilaa hengittää. Koe pohjolan aito talvi kauneimmillaan – puhtaassa luonnossa vaarojen keskellä.

Näin pääset perille

Tervetuloa Kainuuseen

Kainuu sijaitsee keskellä Suomea. Pääkaupunki Helsingistä lähtee päivittäin lentoja Kajaaniin, Ouluun, Kuusamoon ja Kuopioon. Kajaani on alueemme keskus ja sieltä koko Kainuu on saavutettavissa helpoiten. Oulusta, Kuusamosta ja Kuopiosta on noin kahden tunnin ajomatka Kajaaniin. Matkan Helsingistä Kainuuseen voi taittaa helposti myös junalla ja nähdä laajemmin suomalaista maisemaa.

Europe
Finland
discoverkainuu how to get there